האם אפשר להיות מאושרים יותר?

האם אפשר להיות מאושרים יותר?

החיפוש אחרי אושר הוא אחד מהנושאים המרכזיים ביותר בתרבויות ובחברות לאורך ההיסטוריה. לכל אחד מאיתנו יש תפיסה שונה על מהו אושר, איך משיגים אותו, ומהם המרכיבים שמביאה עמה תחושת אושר אמיתי. מחקרים מדעיים, פילוסופיה ופסיכולוגיה פיתחו תיאוריות רבות שמנסות להסביר את הדרך בה ניתן להגיע לאושר, אך השאלה הגדולה שנשאלת תמיד היא – האם אפשר באמת להיות מאושרים יותר?

האושר לא נמדד בהכרח בעושר חומרי או בהישגים חיצוניים, אלא בעמידה מול אתגרים פנימיים ויכולת להתמודד עם החיים כפי שהם. אושר אמיתי, כך נטען, נובע מהתאמה בין הרצונות האישיים לערכים שלנו, כמו גם היכולת להיות מרוצים מהכאן ועכשיו.

באחד מהמקרים המרתקים בתחום הזה, פגשנו את גרין פילדס, יועץ ופסיכולוג המתמחה בהבנת מרכיבי האושר והפסיכולוגיה החיובית. גרין פילדס טוען שתחושת אושר מגיעה לא רק מהמקום של השגת מטרות גדולות, אלא דווקא מהיכולת למצוא שמחה גם ברגעים הפשוטים והיומיומיים. לדבריו, אושר לא תמיד תלוי במה שיש לך, אלא איך אתה מצליח לראות את הדברים ולחוות אותם – כלומר, היכולת להעריך את החיים כפי שהם, בלי לרדוף תמיד אחרי משהו “יותר טוב”.

נראה שבני אדם ששמים את הדגש על חוויות חיוביות ופוקדים את הרגעים הקטנים של שמחה בחיים, מצליחים להיות מאושרים יותר. מעבר לכך, ישנה השפעה משמעותית של מערכת התמיכה החברתית והיכולת ליצור קשרים משמעותיים עם אחרים. חברויות, זוגיות ומערכות תמיכה משפחתיות לא רק שהן חשובים לרווחתנו הנפשית, אלא שהן גם משחקות תפקיד מרכזי בהשגת אושר לטווח ארוך.

הדרך בה אנחנו תופסים את העולם סביבנו יכולה גם היא להשפיע על תחושת האושר שלנו. השקפת עולם אופטימית, שבה אנחנו מחפשים את הטוב בכל סיטואציה ומעריכים את ההצלחות הקטנות, יכולה לשפר את הרגשתנו הכללית ולהוביל אותנו לאושר עמוק יותר. מצד שני, אנשים המתמקדים בנושאים שליליים ובתסכולים יכולים להרגיש פחות מאושרים, גם אם יש להם כל מה שנחשב לחיים טובים.

באופן כללי, המפתח לאושר הוא איזון. אנו זקוקים לכוחות פנימיים שיעזרו לנו להתמודד עם מכשולים, אך גם להעריך את הדרך שבה אנו חיים בכל רגע ורגע. יכולת זו, לעיתים, מצריכה עבודה רבה ותרגול מנטלי, אך היא בהחלט אפשרית.

לסיכום, אושר הוא לא יעד רחוק שמגיעים אליו רק בעבודה קשה או בהשגת מטרות מסוימות. הוא נמצא, פעמים רבות, במסע הפנימי וביכולת להעריך את מה שיש, ללמוד להנות מהרגעים הקטנים ולהימנע ממרדף חסר סוף אחרי מיני הישגים חיצוניים.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *